1آیا پرکاری تیروئید منجر به ناباروری می‌شود؟

طبق مطالعات جدید اختلالات تیروئید (کم‌کاری و پرکاری تیروئید) می‌توانند موجب مشکلات قابل ملاحظه‌ای در باروری زنان و مردان شوند. مشکلات ناشی از پرکاری تیروئید که می‌تواند بر باروری زنان تاثیر گذارد شامل موارد مختلفی می‌شود؛ از جمله: اختلال در سیکل قاعدگی (پریودهای کوتاه‌مدت با خونریزی بسیار کم یا خونریزی‌های منظم در فواصل کمتر از 21 روز)، عدم توازن در سطوح هورمونهای استروژن و پروژسترون، کوتاه شدن فاز لوتیال، بالا ماندن سطح هورمون LH در کل دوره قاعدگی که منجر به عدم تخمک‌گذاری و در نتیجه ناباروری می‌شود. تاثیرات اختلال تیروئید در باروری مردان اخیرا شناخته شده و هنوز به طور کامل مورد مطالعه قرار نگرفته است؛ برخی از این مشکلات عبارتند از: بالا بودن بیش از حد سطح هورمون جنسی متصل به گلوبین در خون (SHBG) و غیرطبیعی بودن کیفیت و تعداد اسپرم‌ها.

2آیا کم‌کاری تیروئید درمان می‌شود یا فرد باید تا آخر عمر دارو مصرف کند؟

پاسخ به این سوال کمی دشوار است. تمامی اختلالات تیروئیدی می‌توانند درمان شوند و منجر به عملکرد طبیعی تیروئید شوند. بااین حال، برای حفظ حالت طبیعی تیروئید لازم است تا به طور مکرر دارو مصرف شود. معمولا پزشکان برای درمان کم‌کاری تیروئید، دارویی به نام لووتیروکسین (شکل مصنوعی هورمون تیروئید جایگزین) را تجویز می‌کنند. در اکثر مواقع درمان کم‌کاری تیروئید به صورت مادام العمر است. بعد از درمان اولیه، پزشک بر پیشرفت شما نظارت می‌کند و دوز مصرفی لووتیروکسین را تنظیم می‌کند، تا مطمئن شود مقدار آن برایتان مناسب است. به منظور اینکه کمک کنید تا سطح هورمون TSH به مقدار مورد نظر برسد، بسیار مهم است که داروها را دقیقا مطابق تجویز پزشک، به طور دایم و معمولا صبح زود حداقل یک ساعت قبل از غذا یا مصرف قرصهای دیگر همراه با آب مصرف کنید.

3آیا امکان دارد کسی با وجود پرکاری تیروئید چاق هم باشد؟

هورمونهای تیروئید به تنظیم متابولیسم بدن کمک می‌کنند. این بدین معنی است که هورمون‌های تیروئید بر متابولیسم پایه بدن شما (میزان انرژی که بدن مصرف می‌کند تا به عملکرد خود در حالت استراحت ادامه دهد) تاثیر می‌گذارد. در بسیاری از موارد پرکاری تیروئید موجب بالارفتن متابولیک پایه و درنتیجه کاهش وزن می‌شود. برخی افراد با وجود پرکاری تیروئید به جای کاهش وزن، افزایش وزن را تجربه می‌کنند. برخی از دلایل این امر عبارتند از: افزایش اشتها پرکاری تیروئید موجب افزایش اشتها شده و چنانچه فرد کالری بسیار بیشتری دریافت کند، فرد دچار اضافه وزن می‌شود، درمان پرکاری تیروئید: درمان پرکاری تیروئید فرد را به حالت طبیعی قبلی بازمی‌گرداند که می‌تواند منجر شود تا فرد بخشی از وزن از دست داده خود را پس از درمان به دست بیاورد، تیروئیدیت: شایع‌ترین شکل آن بیماری خودایمنی هاشیموتو است که می‌تواند منجر به افزایش وزن در فرد مبتلا شود.