بیماری فتق به دلیل ضعف لایه‌های داخلی عضلات دیواره شکم بروز می‌کند که منجر به ایجاد برآمدگی بالون شکل و ورود روده کوچک و سایر اندام‌های داخل شکمی در این ناحیه می‌شود. این بیماری ممکن است در مردان و زنان با هر سنی مشاهده شود اما در مردان شیوع بیشتری دارد. عواملی مانند بلند کردن وزنه سنگین، افزایش وزن، سرفه مداوم و زور زدن هنگام اجابت مزاج می‌تواند احتمال بروز مجدد فتق در بیمارانی را که تحت جراحی فتق قرار گرفته‌اند، افزایش دهد. حدود ۸۰ درصد از فتق‌ها، در کشاله ران ایجاد می‌شود که شامل دو نوع مستقیم و غیر مستقیم می‌باشد.

غیر مستقیم: در دوره جنینی جنس مذکر، مسیری برای جابجایی بیضه‌ها از شکم به داخل کیسه بیضه وجود دارد که بطور طبیعی باید قبل از تولد بسته شود. در صورت باز ماندن این مسیر، احتمال ابتلا به فتق کشاله ران در سنین بالاتر افزایش پیدا می‌کند. این نوع فتق در هر سنی می‌تواند ایجاد شود.
مستقیم: به دلیل ضعیف شدن عضلات دیواره شکم به وجود می‌آید که در برخی موارد در مردان تا کیسه بیضه نیز پیش می‌رود. بر خلاف نوع غیر مستقیم که در هر سنی رخ می‌دهد، فتق مستقیم بیشتر در سنین میانسالی و پیری بروز می‌کند زیرا با افزایش سن، عضلات دیواره شکم ضعیف‌تر می‌شود.
فتق به صورت یک برآمدگی در کشاله ران و یا سایر نواحی شکم ظاهر می‌شود.
ممکن است بیمار در ناحیه فتق، به خصوص هنگام لمس شدن، درد داشته باشد.
گاهی ایجاد درد قبل از تورم بروز می‌کند.
اندازه برآمدگی ممکن است در حالت ایستادن و یا افزایش فشار داخل شکم مانند سرفه کردن، بزرگتر شود.
احتمال بروز علایم انسداد روده مانند تهوع و استفراغ وجود دارد که این حالت بسیار خطرناک بوده و باید به صورت اورژانسی به پزشک مراجعه شود.
در صورتی که محل فتق برآمده باشد انجام تست‌های دیگر، ضرورت ندارد.
چنانچه علایم فتق مانند درد در کشاله ران یا نواحی دیگر بدن هنگام بلند کردن اجسام سنگین، وجود داشته باشد پزشک می‌تواند با افزایش فشار داخل شکم بیمار (در حالت ایستادن یا سرفه کردن) محل آن را تشخیص دهد.
اگر فتق کشاله ران ایجاد شود پزشک با لمس کردن ناحیه مستعد، قادر به تشخیص محل آن است. در آقایان نیز با برگرداندن پوست در قسمت بیضه می‌توان ناحیه دچار فتق را شناسایی کرد.
تصویربرداری CT و سونوگرافی می‌تواند در تشخیص فتق کمک کننده باشد اما معمولاً انجام آن ضرورت ندارد.

هیچ درمان طبی برای بیماری فتق وجود ندارد و تنها با انجام جراحی قابل درمان است که با توجه به مزایای بیشمار لاپاروسکوپی، بکارگیری این روش بسیار مؤثر خواهد بود. جهت ورود ابزارهای باریک لاپاروسکوپی، ۲ تا ۳ شکاف کوچک در اطراف ناحیه مبتلا به فتق ایجاد می‌شود. در طی جراحی، قسمت‌هایی که برآمده است به جای خود برگردانده می‌شود و در صورت نیاز از مش‌های مصنوعی برای تقویت دیواره شکم استفاده می‌گردد. در صورت عدم جراحی، ممکن است روده به داخل برآمدگی فتق کشیده شود که این امر منجر به انسداد روده خواهد شد. در این شرایط، جراحی پیچیده‌تر بوده و عوارض بیشتری دارد.

در صورت داشتن مشکلات قلبی، دیابت و یا مصرف داروهای خاص، جراح را مطلع سازید.
یک هفته قبل از جراحی، مصرف داروهای رقیق کننده خون، آسپرین و ضد التهاب را متوقف کنید زیرا باعث خونریزی شدید حین جراحی می‌شوند. برای تسکین درد می‌توانید استامینوفن مصرف کنید.
۸ ساعت قبل از عمل، از خوردن و نوشیدن خودداری کنید.
بهتر است روز قبل از عمل تنها مایعات مانند آب، آبمیوه، آب ویتامینه و … بنوشید. از نوشیدن نوشابه‌های گازدار و نوشیدنی‌هایی مانند قهوه خودداری کنید.
از انجام فعالیت‌هایی که باعث افزایش فشار داخل شکم در ناحیه فتق می‌شود، خودداری کنید.
شب قبل و یا صبحِ روز جراحی دوش بگیرید. اگر چه لاپاروسکوپی، با حداقل تهاجم انجام می‌شود اما همچنان احتمال ایجاد عفونت وجود دارد که حمام کردن این ریسک را کاهش می‌دهد.
بعد از عمل، احتمال ایجاد کبودی و تورم وجود دارد. بنابراین می‌توانید طی ۳-۱ روز بعد از جراحی، از قرار دادن یخ بر روی محل زخم جهت کاهش درد و تورم استفاده کنید.
شما می‌توانید ۴۸ ساعت بعد از جراحی، دوش بگیرید.
بعد از جراحی می‌توانید فعالیت‌های خود را به آرامی از سر بگیرید اما تا زمانی که پزشک اجازه نداده است باید از بلند کردن اجسام سنگین و انجام فعالیت‌های شدید خودداری کنید. بهتر است تا ۶ هفته از کار سنگین پرهیز کنید.
در روزهای اول بعد از جراحی، مواد غذایی فیبردار مصرف کرده و از خوردن غذاهای چرب، سرخ کرده و تند و نوشیدن نوشابه‌های گازدار، پرهیز کنید.
در صورت بروز هر گونه مشکل اعم از تهوع و استفراغ و تب بالای ۵/۳۸ درجه، با پزشک خود تماس بگیرید.